
ייעוץ שיווקי
לעסקים, חברות, עמותות, מוסדות, מנהלי שיווק ויזמים
כל בעלי העסקים שמגיעים אלי לייעוץ שיווקי, רוצים להשיג איזה שהיא מטרה שיווקית. בדך כלל המטרה היא יותר לקוחות, יותר רווח, יותר הכנסה בפחות מאמץ, או לקדם מוצר חדש.


לא תמיד צריך אסטרטגיה שיווקית מלאה, כדי להשיג תוצאות
לפעמים מספיק לעשות מיפוי זריז, להבין איפה החוליה הבעייתית, לטפל בה, ולראות את השינוי והשגת המטרה.
בעלי העסקים שבאים אלי לייעוץ שיווקי- מקבלים את כל הידע שלי בבניית אסטרטגיה שיווקית.
את ההבנה וההיכרות העמוקה שלי עם ה”חוליות” שצריכות להיות ב”שרשרת” של עסק מצליח.
כשהמצב הרצוי הוא לא המצב המצוי, צריך להבין איפה הבעיה- איפה בעצם החוליה החלשה.
טיפול נכון בחוליות החלשות, יביאו את ה"פיצוח" ואת השגת המטרה.

בתחילת הפגישה הראשונה אני תמיד שואלת:
“מה המטרות שלך?”
הדבר הראשון בתהליך הוא להגדיר מטרות מדידות ביחס למצב הקיים. לאורך כל תהליך הייעוץ- מטרות אלו מול עיני, ואני מכוונת להשגתם בדרך האפקטיבית ביותר.
לאחר הגדרת המטרות, אני יודעת לשאול את השאלות הנכונות כך שמתוך התשובות שלכם, אני ממפה בראש את כל האפשרויות ומצביעה על החוליה החלשה, לפעמים יש יותר מאחת.. בה צריך לטפל.



"ניסוח הבעיה חיוני לפעמים יותר מפתרונה" (א. איינשטיין)
חוליה חלשה יכולה להיות בתחום המוצר,
אני אבדוק אתכם מהם המוצרים בעסק, האם הם "מהודקים" כמו שצריך, האם יש מספיק מגוון מוצרים ומחירים, האם הם משלימים אחד את השני, האם המוצרים נותנים את המענה הכי טוב ללקוחות.
או בתחום קהלי היעד, שלא מספיק ברורים, ללא היררכיה מוגדרת.
אז יחד נגדיר מי קהלי היעד הטובים ביותר למוצרים האלה. מי אלו שייקנו הכי בקלות, יעריכו את המוצר, ימליצו.. בשלב הזה גם ננפה את קהלי היעד שלא שווה להשקיע בהם מאמצי שיווק ופרסום. (אם הם ירצו לקנות מיוזמתם, בכיף- לא נגיד להם לא. אבל לא בהכרח נפרסם את זה, ובטח לא נשקיע כסף ואנרגיה כדי להביא אותם לרכישה)
חוליה אחרת זה המתחרים- מי הם המתחרים שלכם, האם יש בידול מספיק חזק מולם? הבידול יכול לבוא מכל מיני כיוונים. מכיוון המוצר, הקשר עם הלקוחות, תכן הפרסום, דרכי הפרסום.
חוליה אחרת היא התוכן השיווקי. נוודא יחד שהתוכן שאתם מפרסמים אכן משקף את המטרות והמהות של העסק בצורה המקצועית ביותר. לא ליד, לא כמעט.. וכמובן נבדוק שיש אחידות במסרים. אם יש במסרים אי בהירות, נבנה ערכי מותג (שזה בעצם המצפן לתוכן השיווקי)
חוליה נוספת היא השיווק והפרסום שנעשו עד כה. נבדוק אם הוא מספיק טוב:
אם מקומות הפרסום, המדיות, הן המקומות הנכונים והאפקטיבים לפי קהלי היעד, האם קהל היעד מכיר את העסק, אולי לא מספיק אנשים שמעו עליו. האם חסר איזה ערוץ שיווק או פרסום, אולי משם יבוא ה"פיצוח"
מסתכלים על קמפיינים שנעשו.
אלו שעבדו טוב ואלו שלא. משכפלים את הקמפיינים שעבדו, ואת אלו שלא- בודקים איפה בדיוק היתה הבעיה לאורך הדרך.(בפילוח הקהלים, במטרת הקמפיין, במסרים, בדף נחיתה אם יש כזה) ומתקנים.
מקבלים החלטות ובונים תכנית שיווקית לחצי שנה או שנה.
השלב האחרון הוא מכירות. כשהגיעו כבר מתעניינים- כמה אחוז מכירות יש לעסק? מה השלבים של המכירה, איך היא נעשית? אולי בכלל שם הבעיה.
מה שרשמתי פה זו רשימה של החוליות החשובות ביותר, שאני תמיד בודקת. כמובן שיש עוד, ובכל חוליה יש לא מעט תתי סעיפים..

אין בעיה ללא פתרון
ביעוץ השיווקי שאני נותנת, אני עוברת בראש על כל האפשרויות, מציגה לכם את הרלוונטיות ביותר, יחד חושבים על הדברים, אני שולחת אתכם לבדוק מה שצריך, ומתוך הידע הזה מקבלים תובנות והחלטות ויוצאים לפעולות מעשיות.
כבר היה מי שאמר שלמצוא את הבעיה זה לפחות חצי דרך לפתרון.
ואני אומרת שאין בעיה ללא פתרון. והפתרון צריך להיות אפקטיבי.
מקסימום תוצאות במינימום השקעה.
לפי התקציב שלכם, על פי האסטרטגיה וערכי המותג שלכם. עד להשגת התוצאות הרצויות לכם.
מעניין אתכם לשמוע עוד?
דברו איתי


?!
מה חשוב לדעת לפני שבוחרים ביועצ/ת שיווק
לא פעם, כשניגשים לפרוייקט בתחום שהוא לא תחום המומחיות שלנו, ואנחנו צריכים לבחור ספק שייתן לנו את המענה, אנחנו מתחילים להתבלבל כי אנחנו אפילו לא יודעים מה לשאול כדי לקבל את התשובות שיעזרו לנו לקבל החלטה. אז רשמתי פה את השאלות החשובות ביותר, (ואת ההגיון שעומד מאחוריהם) כדי שתדעו מה לשאול כל יועצ/ת שיווק, לפני שאתם מתחילים התקשרות :
כדי לתת עצות טובות, צריך להכיר את השטח. לחיות אותו.
בטח בתחום השיווק והפרסום שזה תחום דינמי מאוד, כל הזמן הדברים משתנים.. המדיות, הטרנדים וגם כצרכנים אנחנו צורכים אחרת מאיך שקנינו בעבר הלא רחוק.. סגנון השיווק לפני 10 שנים, 5 שנים ואפילו שנה- לא רלוונטיים כיום..
ומצד שני יש דברים שלא משתנים- נפש האדם, הרצונות שלנו כבני אדם, למה אנחנו בוחרים בדברים מסויימים ובדברים אחרים לא, מה חשוב לנו..
כשאתם באים לבחור יועץ או יועצת שיווקיים, תשאלו אותם מה הנסיון שלהם בשטח. מה הם עושים בפועל, חוץ מלתת ייעוץ- כי לתת עצות זה הכי קל 🙂
ככה תדעו אם יש להם מספיק ידע ונסיון בתחומים שאתם צריכים בשביל לקדם את העסק שלכם.
זה נכון שלפעמים צריך 'לפרוק' ולשתף מישהו חיצוני באתגרים שמגיעים אלינו כבעלי עסק. אבל יועץ שיווקי הוא לא פסיכולוג. פגישות ייעוץ שיווקי שמסתכמות רק בלשחרר קיטור ולפרוק רגשות, מחטיאות את המטרה. לדעתי פגישות יעוץ צריכות לקדם את העסק מהמקום בו העסק נמצא למטרה אותה רוצים להשיג.
וכדי לוודא שאכן אתם מקבלים יעוץ שיקדם אתכם למטרה, אתם צריכים לשמוע שהיועצ/ת מבינ/ה את המקום בו אתם נמצאים, יודע/ת מהי הדרך להגיע למטרה שלכם וברור לה/לו מהם השלבים שתעברו בפגישות בדרך לשם.
יועצ/ת טוב זה מי שיודע להוביל את הדרך.
שיווק ופרסום זה עולם ומלואו, יש בו המון תחומים. אף אחד לא טוב בהכל. (מי שאומר לכם שהוא כן טוב בהכל- קיבלתם במתנה נורת אזהרה וזה הזמן לסיים את השיחה 🙂 )
לכל יועץ ויועצת יש את התחומים בהם הם חזקים ותחומים בהם פחות.
תשאלו אותם על זה.
תקבלו ככה גם תשובה כמה היועצ/ת כנה עם עצמה ואתכם, כמה הם מכירים את השטח, וכמובן תבדקו אם הדבר שאתם צריכים עבור העסק שלכם, הוא בתחום החזקה שלהם.